Hyundai i20

Акценти


Халогенни фарове с интегрирани LED дневни светлини

Проектиран и развит в Европа, новият i20 привлича погледа и притежава рафиниран дизайн. Най-новата интерпретация на дизайнерския език флуидна скулптура 2.0 е още по-ярка със стилни двукомпонентни фарове с интегрирани LED дневни светлини

Задни LED светлини

Задните светлини осигуряват различим високо-технологичен характер на автомобила. Едновременно с това те осигуряват максимална видимост и яркост.


Радиаторна решетка

Характерната предна решетка се отличава с разделен на две профил, придаващ на i20 стилна нова „усмивка“

Панорамен стъклен покрив

Купето на i20 е по-светло и просторно, благодарение, както на опционалния панорамен стъклен покрив, така и на най-доброто вътрешно пространство с своя клас.

Система за предупреждение при напускане на пътната лента (LDWS)

Не трябва да се безпокоите повече от излизане от лентата, в която се движите. Системата ви предупреждава със звуков и визуален сигнал при всяко неволно нейно напускане.


Система за контрол на налягането в гумите

Системата ви информира за състоянието на гумите през цялото пътуване чрез визуална информация на таблото.

Равен под на багажника

Страхувате се от големи куфари? Те вече не са проблем с равния под на багажника в i20. Задните седалки се сгъват частично или изцяло за да ви осигурят максимална гъвкавост при подредбата на багажа. Просто сгънете седалките и поставете багажа. Просто е!


Екстериор

Радиаторна решетка

Ще бъдете запленени от стилната хексагонална решетка с хромен кант, която придава удивителен завършен вид на цялостното впечатление от автомобила.


Халогенни фарове с интегрирани LED дневни светлини

Това не са обикновени светлини. Те са уникални и осигуряват оптимална видимост и сигурност. Дневните LED светлини ви съпровождат до дома и след паркиране и заключване на автомобила.


Фарове за мъгла

Допълнителните фарове ви помагат да шофирате уверено в дъждовни дни или при мъгла.


Мигачи в страничните огледала

Всичко трябва да е подчертано в характерен автомобил Това важи и за огледалата. Страничните електрически, отопляеми и широкоъгълни огледала в i20 не само са неустоимо атрактивни, но и имат тънки издължени мигачи за сигурни маневри.


Панорамен стъклен покрив

Пригответе се за вълнуващо пътуване на чист въздух с панорамния покрив, работещ с едно докосване. Уникално и единствено в този клас, само при i20.


Високо монтиран заден стоп

Внимание, спирам! Високо монтирания стоп информира водачите зад вас, че спирате.


Задни LED светлини

Насладете се на гледката. Задните светлини са стилни, динамични и запомнящи се. А освен това са високо ефективни. Те са в пълна хармония със страничната линия и придават кристална видимост и деликатност.Свръхтонирани стъкла

За максимален комфорт и уединение задните странични стъкла и стъклата на задните врати са свръхтонирани.


Странична предпазна лайсна

Фината странична лайсна се свързва прекрасно с предната и задната броня, придавайки аеродинамичен вид на автомобила и осигурявайки неговата защита от надраскване.


Колела

Почувствайте изискания стил и високото качество със спортния дизайн на колелата на i20. Независимо дали ще изберете 15 или 16 инча, ще бъдете напълно удовлетворени от спортно-елегантния им вид.


Задни светоотражатели

Без повече удари отзад. Спортни и динамични, задните светоотражатели с вградени допълнителни стоп светлини ви осигуряват видимост и увереност на пътя

Интериор

Ергономично и удобно вътрешно пространство на ваше разположение.

Купето е изпълнено с внимателно подбрани материали, създаващи висококачествена атмосфера, уникална за този клас.Персонализирайте i20 с характерен интериорен пакет и шофирайте комфортно зад новото табло. I20 e достъпен в множество външни цветове, вътрешни нива на оборудване и материали, от които да избирате. Специален материал на таблото и вратите кореспондира с цветовете на седалките.


Дистанционно управление от волана

Ръцете на волана и очите на пътя! Можете да правите още толкова много неща. Удобните бутони на волана ви позволяват да контролирате лесно звука, да провеждате обаждания, да имате достъп д важна информация и да настроите автопилота.


Зимен пакет

Благодат в студените зимни утрини. Почувствайте топлината и комфорта на отопляемите предни седалки. Те заедно с отопляемия волан работят в унисон за уютно зимно пътуване.


Жабка

Жадни сте? Наслаждавайте се на изстудени напитки от жабката, благодарение на функцията за охлаждане. Незаменимо при дълги пътувания.


Сгъваема задна седалка

Задната седалка може да бъде сгъната в съотношение 6:4 за да осигурят гъвкаво товарно пространство.


Багажник

Водещия в класа обем на багажника с обем 326 литра, може да бъде увеличен до 1,042 литра, чрез сгъване на задните облегалки. Пода на багажника може да бъде повдигнат или свален при нужда, а в купето намират и множество места за съхранение на вещи и предмети.


Поставка за чаши

Удобно разположена между предните седалки.

Джобове във вратите

1.5 л. бутилки могат да бъдат сигурно прибрани в предните врати а задните могат да поберат такива от 1 л.

Пространство за вещи в средната конзола

Допълнително отделение за вещи се крие под капака на подлакътника в средната конзола.


Динамика


1.2 MPi

Новият 1.2-литров двигател Kappa разполага със система за изменение на фазите на газоразпределение (CVVT) както на всмукателните, така и на изпускателните клапани. Технологията оптимизира работата им за по-добра динамика, удължен пробег и по-ниски вредни емисии.

Трансмисия: 5-степенна механична


1.4 MPi

Двигателят 1.4 е изключително здрав и осигурява максимална мощност от 100 к.с. с удобна 4-степенна автоматична или 6-степенна механична трансмисия. Авангардната CVVT технология и леката конструкция от алуминиева сплав увеличават мощността и пробега.

Трансмисия: 6-степенна механична или 4-степенна автоматична


1.1 CRDi

Най-новият дизелов двигател 1.1 осигурява мощност от 75 к.с. мощност и въртящ момент от 180 Н.м.


1.4 CRDi

Технологично авангардният и мощен дизелов двигател е тих, чист и надежден.
Куплиран с 6-степенна трансмисия, той предлага истинска наслада от шофирането при нисък разход на гориво, по-меко управление и финес на движението.

Трансмисия: 6-степенна механична
Трансмисия

6-степенната ръчна трансмисия е стандартна за всички двигатели, с изключение на 1.25 MPi,, който е оборудван с 5-степенна. 4-степенна автоматична трансмисия е възможна за 1.4 MPi бензинов двигател.

Mc Pherson предно окачване

Oкaчването тип Mc Pherson отпред осигурява идеален баланс между твърдост, комфорт и издържливост при движение.


Сигурност

Последно поколение технологии за спокойствие и сигурност

Говорейки за сигурност едно е ясно. Става дума за вас и вашето семейство. i20 разполага с най-новите технологии за да ви пази.


Система за предупреждение при напускане на пътната лента (LDWS)

Камера, монтирана в горния край на челното стъкло следи пътната лента и предупреждава водача при нейното напускане без подаден сигнал.


Система за следене на налягането в гумите (TPMS)

Налягането в четирите гуми се следи и системата ви информира ако то е ниско.


Система за потегляне по наклон (HAC)

Системата отчита стръмните участъци и задейства спирачката автоматично за да предотврати тръгване на автомобила назад, особено при потегляне по наклон.


Електронна асистенция на спирачното усилие при екстремно спиране (BAS)

Системата разпознава намерението за рязко спиране и прилага допълнително усилие върху спирачките за избягване на сблъсък.


Eлектронна система за динамичен контрол на траекторията (ESC) и система за контрол на стабилността (VSM)

За оптимално спиране, електронната система за динамичен контрол на траекторията автоматично разпределя количеството спирачно усилие към всяко колело, въз основа на данните от двигателя и пътните условия. А системата за контрол на стабилността позволява на автомобила да поддържа максимална стабилност и сигурност при потенциални условия за занасяне.


Антиблокираща система на спирачките (ABS)

Предотвратява поднасяне и блокиране на колелата при хлъзгав път или при внезапно спиране и предотвратява загубата на контрол.


6 въздушни възглавници

Въздушни възглавници за водача и пътника до него, предни странични, и предни и задни възглавници тип завеса се грижат за безопасността при евентуален удар от различни посоки.

Автоматично включване на аварийните светлини при внезапно спиране (ESS)

В случай на внезапно спиране аварийните светлини се задействат автоматично за да се предотврати евентуален сблъсък отзад.

Електрически стъкла

Страничните стъкла могат да се задействат чрез бутон. Предните странични стъкла са с функция с едно докосване при вдигане и сваляне.


Удобство

i20 знае какво означава комфорт

Насладете се на уюта от максималното удобство и внимателно оформеното пространство.


Система за подпомагане на паркирането напред и назад (PAS)

Паркирането не е било никога толкова лесно. Системата осигурява сигурно паркиране, благодарение на сензорите в предната и задната броня а звуков и видео сигнал информират водача.


Навигационна система

Чудесно интегрирана в интериора и лесна за използване навигационна система е оборудвана със 7 инчов LCD екран , работещ с докосване и Bluetooth™ система.


Дисплей на камерата за обратно виждане (RCD)

Все едно имате очи на гърба си. Дисплея на камерата за обратно виждане подобрява видимостта назад, подпомага водача при маневриране на заден ход и е особено полезна нощем.Интелигентен ключ и старт-стоп бутон

Бутон стартира двигателя без нужда да вадите ключа от джоба или чантата си.


Аудио система (Радио/CD/MP3)

Наслаждавайте се на любимата музика от радиото или вашия цифров носител чрез висококачествената аудио система.


Станция за включване на смартфон

Станцията за свързване зарежда смартфона ви докато слушате музика от него или го ползвате за навигация.


AUX и USB връзка

Портовете за AUX и USB осигуряват лесна връзка на вашите преносими устройства с аудиосистемата.


Волан, регулируем в дълбочина и височина

Регулировката на волана в дълбочина и височина се грижи за оптимална позиция при шофиране.


Сензор за дъжд

Сензорът за дъжд задейства автоматично чистачките при първите капки и регулира автоматично скоростта им.


Табло “Supervision” с цветен TFT LCD дисплей

Таблото на i20 e с цветен TFT LCD панел, който осигурява максимална видимост. За оптималния комфорт се грижат ясно оформените цифри и знаци а синьото LED осветление спомага за лесното прочитане на информацията и отмора на очите.