Hyundai IONIQ Hybrid

ЕКСТЕРИОР


LED дневни светлини

Динамични C-образни дневни светлини маркиращи предните отвори за въздух, които намаляват турбуленцията около предните колела


Биксенонови фарове

IONIQ Hybrid е оборудван с HID Bi-Xenon фарове с по ярък светлинен поток от стандартните фарове, рамкирани от динамичната C-форма на LED габаритните светлини.


Функция и дизайн в едно. Активни клапи в предната решетка

Динамично оформените предни фарове са естетическо прoдължение на предната решетка. Скрити в хромираната решетка са радарният сензор за интелигентния Cruise Control и активните въздушни клапи, които подобряват аеродинамиката при висока скорост. Син акцент в долната част идентифицира хибридния модел.


Джанти и гуми

IONIQ Hybrid се предлага с Еко 15 „алуминиеви джанти със спици в сребристо и черно и подобрени аеродинамични характеристики. Те са снабдени с гуми с ултра-ниско съпротивление при търкаляне. Налични са и Premium 17 „алуминиеви джанти с матово сиви елементи. Те са оборудвани с гуми, спомагащи за по-спортното управление и намаляват спирачния път.


Динамични детайли

Аеродинамичните огледала подпомагат оптималното движение на въздушния поток и свеждат до минимум шума от вятъра. Елегантните дръжки на вратите са хромирани за допълнително премиум усещане.


Ефективност

Плавният наклон на линията на покрива се слива естествено със задния спойлер. Резултатът е форма, която е едновременно спортна и аеродинамична.Интегриран спойлер

Намалява турбуленцията и същевременно увеличава притискащата сила за по-стабилно поведение на пътя.


Комбинирани задни светлини

Конвенционалните задни мигачи осигуряват ясен сигнал за намеренията на останалите водачи. От своя страна LED задните светлини са по-ярки, използват по-малко енергия и подобряват цялостния дизайн на Hybrid IONIQ.


Задно стъкло, броня и син акцент в задната част

Задната част на IONIQ е доминирана от характерни хоризонтални елементи, които подчертават спортната осанка.


ИНТЕРИОР

D-образен волан

D-образният волан с хромирани акцент придава спортно усещане

Винаги свързани

Комуникационния център на IONIQ е достъпен чрез централния 8″ цветен сензорен екран. Apple CarPlay, и Live услугите с напълно нова навигация ще удовлетворят всяко ваше пътуване. Автомобилът разполага с премиум „Infinity“ аудио система и специално място за безжично зареждане на съвместими смартфони.

Многофункционално отделение за съхранение

Под централния подлакътник ще откриете пространство, което е достатъчно голямо, за да побере таблет или книга. Налице е и USB порт за лесно зареждане.

Качество

Качеството в купето се подчертава от привличащи погледа хромирани акценти на скоростния лост, педалите и праговете на вратите.

Интериорни цветове

Infinity премиум аудио система

Премиум аудио системата осигурява високо качество на звука чрез 8 високоговорителя, и отделен субуфер.

Дизайнерски акценти

Интериора на IONIQ Hybrid се отличава с елегантни елементи в синьо

Инструментално табло

Голям цветен дисплей осигурява цялата необходима информация като скорост, разход на гориво и енергийния поток на хибридната система. Той променя вида си в зависимост от избрания режим на шофиране, икономичен или спортен.

Навигационна система

Най новата навигационна платформа на Hyundai осигурява активни навигационни указания и информация, безплатни доживотни актуализации на картите и „Live“ услуги.

Пълна свързаност

Apple CarPlay е неразривна част от навигационната система за моментално свързване на смартфона ви

Безжично зареждане

Съвместими смартфони могат да се зареждат безжично на специално отделено място

ДИНАМИКА

Хибридно задвижване

IONIQ Hybrid се задвижва от специално разработена система която осигурява удоволствие от шофирането и същевременно черпи от ползите на хибридната система. Бензиновият двигател, електрическият мотор, литиево-йонната полимерна батерия и двойният съединител са проектирани да работят заедно с оптимална ефективност.

Бензинов двигател

1.6 двигател доставя 105 к.с. с водеща за класа енергийна ефективност.

Електрически двигател

Висок въртящ момент и висока ефективност са основните характеристики на електромотора с мощност 43.5 к.с. Той осигурява впечатляващо ускорение при стартиране, и може да добави допълнителна мощност при по-високи скорости, което позволява движение на ток до 120 км/ч.

Литиево-йонна полимерна батерия

Батерията с висока мощност от 1.56 кВтч притежава много добри характеристики на зареждане/разреждане при шофиране и регенерирането на енергия.

Избор на режим на шофиране

Икономичният режимът оптимизира разхода на гориво, а спортният ангажира работни параметри, които променят превключването на скоростите, ускорението, твърдостта на волана и изгледа на дигиталните инструменти.

Електрическо ускорение

Максималният въртящ момент на електродвигателя е наличен от момента на старта, което води до впечатляващо ускорение, особено при ниски скорости.

Трансмисия с двоен съединител

IONIQ трансформира хибридната мощност чрез трансмисия с двоен съединител, която осигурява бързо и отзивчиво превключване на предавките. Супер-ефективната 6-степенна трансмисия предоставя преки и бързи смени за спортно шофиране.

Лекота и пъргавина

Използването на лека стомана с висока якост и алуминиеви елементи в структурата, допълнени от многораменно задно окачване и по-нисък център на тежестта, осигуряват голяма стабилност и приятно пъргаво управление.

БЕЗОПАСНОСТ

Система за следене на пътната лента

В случай, че превозното средство се отклони от лентата шофиране без сигнализация, системата регистрира това и реагира чрез звуков предупредителен сигнал към водача и активно коригиране посоката на завиване. Системата може да е животоспасяваща при евентуално заспиване зад волана.

Индикация за автомобил в мъртвата зона

Системата ви предпазва от всички страни като индикира наличието на автомобил в мъртвата зона за безопасно маневриране

Автономно спиране при препятствие

В готовност преди вас. Системата е проектирана, така че да ви предпази от потенциален сблъсък, използвайки данни от камера и радар за да сте максимално осигурени.

Интелигентен автопилот

Интелигентния автопилот следи обстановката около автомобила и поддържа постоянна дистанция спрямо автомобила отпред.

Оптимално разположение на батерията

Задната част е защитена от удар и е с допълнителен товарен капацитет благодарение на рапзоложението на батерията под задните седалки.

7 въздушни възглавници

Две предни въздушни възглавници, две странични и две завеси с пълна дължина осигуряват цялостна защита на пътниците По желание въздушната възглавница на предния пътник може да бъде изключена.

ГАРАНЦИЯ

Гаранция

Спокойствието е стандарт, защото Hybrid IONIQ е защитен от цялостна гаранция както всички нови Hyundai леки автомобили, плюс удължена гаранция за хибридната батерия. Хибридният IONIQ е с 5-годишна гаранция без лимит километри за задвижваща система, кормилната уредба, окачването и спирачната система.

Хибридна батерия

Хибридната батерия е с гаранция от 8 години или 200 000 км. (което настъпи първо)